Resident Art Fair – Kortárs Karácsonyi Vásár 2019

Megnyitó: 2019. december 10., 19 óra

Nyitva: 2019. december 10-től 22-ig mindennap 12-19 óráig az APA / Ateliers Pro Arts Art Center / A.P.A.Galériaban (1085 Budapest Horánszky utca 5.).

online katalógus >> issuu.com/residentartbudapest/docs/raf2019_kortars_karacsonyi_vasar

kontakt:
Bánki Ákos +36 70 223 9166
Schneller János: +36 30 590 5327
hello@residentart.com

Nyitvatartáson kívüli időpontban történő látogatáshoz előzetes bejelentkezés küldése szükséges a hello@residentart.com e-mail címen.
– – –

Az elmúlt egy év során három nagysikerű vásárt (RAF 2018, ZiggY Art Fair, GARTEN – kortárs képzőművészeti bázis) hozott létre a Resident Art művészeti ügynökség. A tavaly karácsonyi RAF folytatásaként idén decemberben is megszervezzük a Resident Art Fair 2019 – kortárs karácsonyi vásárt. A korábbi koncepciót kissé átalakítva, ezúttal a bevezető árú műveket bemutató Young n’ Fresh szekció mellett összeállítottunk egy gyűjtői darabokat bemutató Collectors’ Selection részleget, ahol a már klasszikusnak mondható kortárs művek játsszák a főszerepet. Emellett számos elismert alkotó több árkategóriában is szerepel műveivel.

A domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kap a vásáron, melynek képanyagát egy vállaltan szubjektív válogatás során, meghívásos rendszerben, a kvalitásbeli szempontokat szem előtt tartva állítottuk össze. A vásáron idén több mint 100 alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel: a festmények mellett közel 60 grafika és számos fotó. A Resident Art vásárok állandó résztvevői mellé folyamatosan keressük a feltörekvő, még kevéssé ismert művészek izgalmas alkotásait, lehetőséget biztosítva számukra a bemutatkozáshoz, a közönségnek pedig a felfedezéshez.

Hiszünk benne, hogy a képzőművészet nem az elit hóbortja. Teszünk azért, hogy az értékes művészet eljusson azokhoz, akik szeretnének részesei lenni. Reméljük, hogy sokan találnak olyan művekre, amelyek jobbá teszik mindennapjaikat és hosszú távon is értéket képviselnek az életükben.

Várunk szertettel!

A kurátorok:
Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész